Slip for vandalisme

Det er ikke altid en fornøjelse at bo i almenbolig byggeri, hærværk og tyveri ødelægger trygheden. Men der er noget som vi som boligforening kan iværksætte for at øge sikkerheden .

. Det er nu tilladt at opsætte video kameraer på området rundt om bygningen.Overvågnings kameraer har en præventiv indvirkning.

Det samme har en god belysning af området. Hvis bygningen er oplyst bliver beboerne mere trykke plus det har en forebyggende virkning.

Undgå tilgroede og skyggefulde hjørner og plankeværk som tyve kan skjule sig bag.

En dørtelefon kan give mere sikkerhed til beboerne. Mange boligforeninger har installeret dørtelefoner. På den måde kan uvedkommende ikke blot komme ind i bygningen.

Skal jeres etageejendom have dørtelefon kan man endda købe typer der er sikret imod hærværk f.eks. med et højtaler gitter m.m. Siden dørtelefonen blev opfundet er der kommet mange nye funktioner. Du kan nu til dags købe dem med videokamera, sådan at beboerne kan se vedkommende som bliver åbnet for.

Generelt vil man også sige at jo flottere bygningen ser ud jo mindre tiltrækker det hærværk. Hvis her allerede ser hærget ud er vandaler mere ligeglade og passer ikke på ejendommen og tendensen til hærværk stiger.